Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy, Henkilötietolain (523/99) 10 § tarkoittama rekisteriseloste

  1. Rekisterin nimi

    Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n alumnirekisteri

  2. Rekisterinpitäjä

    Nimi: Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy (Y-tunnus 2094551-1)
    Katu/postiosoite: Bulevardi 31 / PL 4000
    Postitoimipaikka: 00180 Helsinki

  3. Rekisteriasioita hoitava henkilö

    Nimi: Milla Hakkarainen
    Tehtävä: Alumnikoordinaattori
    Puhelin: 050 342 0341
    Sähköposti: etunimi piste sukunimi @ metropolia.fi

  4. Rekisterin käyttötarkoituksena on alumnien yhteystietorekisterinä toimiminen. Kerätyillä henkilötiedoilla ylläpidetään ja kehitetään Metropolia Ammattikorkeakoulun alumnisuhteita sekä siihen liittyvää tiedotusta ja viestintää. Luovutettuja henkilö- ja taustatietoja käytetään ammattikorkeakoululain (9.5.2003/351) mukaisen työelämäyhteyden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

  5. Rekisterin tietosisältö (* pakollinen tieto)

    Henkilötiedot
    Sukunimi *
    Etunimi *
    Lähiosoite *
    Postinumero ja -toimipaikka *
    Sähköpostiosoite *
    Syntymäaika (pp.kk.vvvv) *
    Puhelinnumero
    Koulutus
    Koulutusala *
    Koulutusohjelma *
    Suuntauminen
    Valmistumisvuosi *
    Työelämätiedot
    Työnantaja
    Työnimike
    Alumnitoiminta
    Olen kiinnostunut jatko- ja täydennyskoulutuksesta
    Olen kiinnostunut työelämäyhteistyöstä:

    Olen kiinnostunut ala- tai teemakohtaisista tapahtuma-, seminaari- ja kokoontumiskutsuista
    Olen kiinnostunut Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteisistä alumnitapahtumista ja -juhlista
    Olen kiinnostunut opiskelijoiden vierailuista työpaikalleni
    Olen kiinnostunut toimimaan mentorina
    Olen kiinnostunut luennoimaan työstäni ja koulutuksestani opiskelijoille
    Olen kiinnostunut promotoimaan koulutustani hakukampanjoissa
    Minulle saa lähettää Metropolia Ammattikorkeakoulun markkinointi- ja tiedotusmateriaalia

    Olen tutustunut rekisteriselosteeseen sekä tietosuojaselosteessa ja hyväksyn tietojeni käyttämisen rekisteriselosteessa tarkoitettuun alumnitoimintaan. *

  6. Rekisterin tietolähteet

    Kerätyt tiedot ovat alumnien itsensä vapaaehtoisesti luovuttamia. Henkilö- ja koulutustiedot siirtyvät vuodesta 2014 alkaen valmistumisjärjestelmästä automaattisesti rekisteriin, valmistuvan opiskelijan antaessa hyväksynnän rekisteriin liittämisestä sähköisen valmistumisjärjestelmän valmistumislomakkeella.

    Vuotta 2014 aiemmin valmistuneilla alumneilla sekä esimerkiksi eläköityneillä henkilöstön edustajilla on oikeus halutessaan tulla liitetyiksi alumnirekisteriin.

  7. Tietojen luovuttaminen

    Tietoja ei luovuteta tai siirretä kolmansille osapuolille.

  8. Rekisterin suojauksen periaatteet
    1. Manuaalinen aineisto (säilytyspaikka ja suojaaminen)

      Mahdolliset fyysiset jäsenlomakkeet tuhotaan tietosuojajätteenä, kun tietosisältö on siirretty sähköiseen alumni- ja jäsenrekisteriin.

    2. Tietojärjestelmiin talletetut tiedot (rekisterin käyttöoikeuden periaatteet ja käytön valvonta sekä laitteiden fyysinen suojaus)

      Kaikki tietojärjestelmiin talletetut tiedot on tallennettu Metropolia Ammattikorkeakoulun tietohallinnon alaisille verkkolevyille, jotka on suojattu ammattikorkeakoulun tietosuojasäännösten mukaisesti. Yhteystietorekisteriin sekä tietojen keräykseen käytettyyn sähköiseen lomakkeeseen on käyttöoikeus Metropolia ammattikorkeakoulun koordinaattorilla, jonka vastuulla alumnisuhteet ovat, sekä nimetyillä alumnitoiminnan alakohtaisilla vastuuhenkilöillä. Käyttöoikeus perustuu henkilökohtaisiin tunnuksiin ja salasanoihin.

      Tietosuojaseloste (=yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja; Henkilötietolaki 523/99 10 ja 45 §)

  9. Tarkastusoikeus ja tarkastusoikeuden toteuttaminen

    Rekisteriin tietonsa luovuttaneilla henkilöillä on henkilötietolain (26 – 28 §) mukainen oikeus tietojensa tarkastukseen korvauksetta kerran vuodessa.

    Sen, joka haluaa tarkastaa itseään koskevat tiedot henkilötietolain 26 §:ssä tarkoitetulla tavalla, on esitettävä tätä tarkoittava pyyntö rekisterinpitäjälle omakätisesti allekirjoitetussa tai sitä vastaavalla tavalla varmennetussa asiakirjassa tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona.

  10. Tiedon korjaaminen ja tiedon korjaamisen toteuttaminen

    Rekisterinpitäjä korjaa tiedot henkilötietolain 29 §:n mukaisesti. Tiedonkorjaamispyynnöt on osoitettava rekisteriasioista vastaavalle yhdyshenkilölle.

Muut mahdolliset oikeudet